Het geheim van shoppen bij IKEA

0
12069

Er is een magische plek genaamd Ikea, maar het kan al gauw een nachtmerrie zijn van doolhoven en een shock bij de kassa als je eenmaal de totaalprijs ziet van wat je wilt kopen, tenzij je weet hoe je moet shoppen bij Ikea. Ik ben een enigszins ervaren klant geworden bij Ikea onderhand, maar de dichtstbijzijnde Ikea bij mij is 6 uur rijden, dus ik ben er hooguit een paar keer per jaar. Ik ben ook bij andere Ikea winkels geweest dus ik heb allerlei verschillende vergelijkingen om in mijn tips mee te nemen. Wow ik ben echt overal geweest. Er zijn sommige dingen die ik koop puur om over te bloggen zoals kussenslopen en andere dingen. Ik heb het gevoel dat ik soms met een vrachtwagen vol aan spullen terugkom na een bezoek aan de Ikea; al helemaal als ik met anderen meerij die allemaal naar iets op zoek zijn. Het beste in Ikea is om te weten wat je doet.

Maak thuis een boodschappenlijst van wat je bij Ikea wilt kopen
Als je al een keer de Ikea hebt bezocht, dan weet je welke dingen ze hebben waar je graag een voorraad van wilt. Als je nog nooit een Ikea hebt bezocht, kun je verwachten behoorlijk overdonderd te raken van hoeveel dingen er wel niet zijn en hoe snel je de meest geweldige spullen tegenkomt waarvan je niet eens wist dat je ze zou willen. Je vindt er vrachtwagens vol aan toffe en goedkope spullen die je zeker weten zult willen, maar het helpt om van tevoren te weten waar je voor was gekomen. Zo houd je je concentratie erbij en raak je minder snel afgeleid. Je wilt zeg maar een tafeltje, maar je hebt niet echt een tapijt nodig. Je zult verleid worden met tapijten van nog geen 20 euro. Je kunt je boodschappenlijst maken met spullen die je nodig hebt, en die je eventueel zou willen. Er is een reden dat je geen tapijt op je lijstje hebt gezet en bedenk dat dan ook op het moment dat je verleid raakt. De wereld vergaat niet als je geen lijstje hebt, maar het helpt enorm.

Vraag jezelf minstens 3 keer of je iets wel nodig hebt
Het is bijna knap om de Ikea te bezoeken en niet ten minste een handvol spullen te kopen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt en die je in een vlaag hebt meegegrabbeld. Stel jezelf altijd de vraag of je weet hoe je het gaat gebruiken, wanneer je het gaat gebruiken, en waar je het zult zetten als je thuis komt. Als je goed antwoord op deze vragen weet te geven, dan heb je waarschijnlijk een goede koop in gedachten.

Vond u deze informatie handig? Vul dan uw naam en email in om wekelijks informatie te ontvangen!

Naam

Email