Framgångssagan om Dan

0
20828

Dan är en kanadensisk pokerstjärna som kommer från Toronto, Ontario. Negreanu har vunnit sex stycken World Series of Poker och två stycken World Poker Tour – inte dåligt för någon som aldrig hade spelat poker förrän han fyllde femton år. Negreanu är sonen till ett par rumänska immigranter, som först hade hoppas kunna emigrera till USA, men fick i sista stund välja USA. Detta verkar dock inte ha varit något problem för Negreanu – han började med att frodas på Torontos poker-scen, och har sedan dess varit aktiv både i Kanada, i USA (framförallt Las Vegas), och dessutom på den globala poker-scenen.

Negreanu är heller inte någon främling för online-poker, då han tidigt (2005) började använda digitala poker-sidor för att spela. På denna tiden så spelade Negreanu på en hemsida som kallades Poker Mountain, och blev även talesperson för företaget – en roll han dock avslutade när det kom fram att Poker Mountain hade allvarliga problem med sin mjukvara. Idag så är istället Negreanu talesperson för företaget PokerStars (precis som många andra kända pokerspelare, såsom Chris Moneymaker) och spelar alltså på denna sajten. Denna lojalitet till PokerStars är så djup att Negreanu valde att flytta tillbaka till Kanada när den amerikanska regeringen år 2011 började reglera online-pokersajter hårdare.

Negreanu har utöver detta blivit en mycket igenkänd kändis även borta från pokerborden. Exempelvis så hade Negreanu en cameo-roll i den kända filmen X-Men Origins: Wolverine, och han har spelat sig själv i flera filmer, exempelvis ”Lucky You”. Negreanu är dessutom ett aktivt hockey-fan, och ska enligt uppgift flera gånger ha tvekat om han ska vara med i världsturneringar i poker när dessa hamnar mitt under hockey-säsongen. Utöver detta så var Negreanu också en av de som förespråkade att ta National Hockey League (NHL) till Las Vegas. Negreanu är den enda i världshistorien som har vunnit World Series of Pokers pris för ”årets pokerspelare” två gånger, första gången 2004 och senast år 2013.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev nu!

namn

E-post